מסך מחשב שקופא זו סיטואציה שכנראה נתקלנו בה מתישהו. אנחנו עובדים על המחשב ופתאום המסך קופא ללא תגובה. ישנן סיבות שונות שיכולות להסביר את הצרה הזו, אחת מהן היא ריבוי תוכניות פתוחות על המחשב. התוכניות השונות מנצלות כל אחת את משאבי המחשב (זיכרון, כוח עיבוד וכו׳) לפי צרכיהן, אך אם אין מספיק משאבים, ייתכן והמחשב ״יקפא״.
ואיך זה קשור לתקיעות? גם אנחנו לעתים יכולים להרגיש כמו אותו מחשב שקופא. יש לנו כ״כ הרבה תוכניות שרצות: עבודה, משפחה, מחוייבויות, סידורים, תחביבים ולפעמים אנחנו יכולים ״לקפוא״ כתוצאה מחוסר משאבים. ״הקפיאה״ עצמה יכולה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות: ניתוק רגשי כדי להצליח ״לשרוד״ את היום, מחלה שתוקפת אותנו ו״מכריחה״ אותנו לעצור, התמוטטות בעלת אופי רגשי וכו׳. אם נשתמש באנלוגיה, שווה לפתוח את ה-task manager במצבים כאלו: לנסות להבין איזה תוכנות צורכות הכי הרבה משאבים והאם אפשר לסגור אותן? אילו תוכנות פתוחות סתם ואנחנו בעצם כבר לא צריכים אותן?
בשבועיים האחרונים לא פירסמתי פוסט. היו לי תוכנות רבות מדי שרצו יחד על המחשב, מה שיצר ״תקיעות יצירתית״, מחסום כתיבה שכזה. שום פוסט לא עלה לי. לעתים גם בטיפול פסיכולוגי עלולה לעלות תחושת תקיעות. אחת הדרכים הכי בסיסיות (אך מורכבות) להתמודד עם אותה תחושה היא להעלות אותה בתוך הטיפול ולדבר על כך עם המטפל. אז באותה גישה, אני מעלה פה את תחושת התקיעות ואולי זה יעזור למחסום להשתחרר (נראה שבוע הבא ).